Pánev s nepřilnavým povrchem
Použití:
Smažení s použitím tuku:
Do studené prázdné pánve dejte trochu tuku. Poté pánev rozehřejte, stáhněte energii ve chvíli, kdy pánev začne lehce kouřit. Teprve nyní vložte do pánve surovinu.
Důležité:
Při přípravě vaječných jídel, ryb, moučných pokrmů či pokrmů z brambor, používejte máslo či margarín. Olej a pevné tuky používejte pouze při přípravě masa.
Pečení bez tuku:
Při tomto typu přípravy jídel chybí indikátor teploty (tuk), proto pánev rozehřejte na poloviční stupeň a poté dávejte pozor, aby se zbytečně nerozpalovala na víc než je nutné.
Péče:
Připečené zbytky nenechávejte v pánvi zaschnout. Po použití je jednoduše z pánve odstraňte papírovou utěrkou nebo trochou horké vody s čistícím prostředkem. Nikdy prosím nepoužívejte drátěnky, čistící prostředky obsahujícící písek či barevnou tvrdou stranu houbiček. Pánve je nejlepší mýt v ruce, neboť kompaktní čistící prostředky do myček na nádobí mohou pánve z hliníku či hliníkové slitiny poškodit.
K obracení či vyjímání pokrmů z pánve používejte dřevěné, umělohmotné či silikonové obracečky. Poškrábání či pořezání povrchu pánve nemá žádný vliv na její funkci, je pouze neestetické. Nevztahuje se na něj reklamace.
Pánve s umělohmotným úchytem mohou být používány v troubě, ovšem pouze do teploty 150 ˚C.
Pánve s kovovými úchyty jsou pro použití v troubě ideální. Při manipulaci s pánví však vždy používejte rukavice, protože úchyty mohou být velmi horké.
Tipy k úspornému vaření
Varná zóna Pánev
Malá Ø 14,5 cm Ø 20 cm
Střední Ø 18 cm Ø 24 cm
Velká Ø 22 cm Ø 26/28 cm
POZOR:
Záruka:
Dáváme záruku na materiál, zpracování a nepřilnavost, tak jak je u výrobku uvedeno. V případě některé z těchto závad Vám zboží samozřejmě vyměníme za nové.
Při poškození pánve z následujících důvodů, záruku neposkytujeme:
Pořezání či poškrábání povrchu pánve, přehřátí, nesprávné používání, špatné zacházení (upuštění pánve na zem), chemické či fyzické poškození.
Záruka začíná dnem koupě výrobku, případnou reklamaci uplatňujte u svého prodejce.