Tipy pro použití pánví ze Silarganu


 

 

 

Všeobecně:     Aby jste dosáhli optimálního výsledku musíte se rozhodnout mezi:

                            Pokrmy připravovanými při velmi vysokých teplotách (všechby tmavé druhy mas, např.steaky),

                            Pokrmy připravovanými při nižších a středních teplotách (např.pokrmy z brambor, vaječná jídla, ryby, smažené

                            maso, nudle rýže).

 

Pozor:

Protože se teplota sporáku nastaví už na začátku vaření - Silargan pánve udrží teplotu extrémně dlouho a vedou teplo přímo

a v plné síle do pečeného masa.

 

Například:         Pečené brambory z vařených nebo syrových brambor

 

Pánev s tukem (např. Biskin speciální rostlinný krém) dejte na sporák

Nastavte sporák na střední teplotu (u stupnice 1 - 12 = nastavte stupeň 5 nebo 6)

Počkejte až tuk začne lehce kouřit a pak vložte pokrájené brambory do pánve

Ihned krátce promíchejte


Nepřekračujte čas přípravy 8 - 10 minut!!!

Díky tomu, že je sporák nastaven na střední teplotu, se brambory nespálí. Naopak budou mít krásné hnědou kůrku, které na jiných pánvích nedocílíte.

Brambory ještě promíchejte a dále pečte, dokud nebudou opečeny podle Vašeho přání.

 

Příslušenství: Jako pomůcku na obracení použijte klidně beze strachu obracečku z nerezu.  

 

Výsledek:  I přes používání obraceček či měchaček z nerezu se silarganový povrch nepoškodí.



 
close
close